Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kolay lahmacun nasıl yapılır?
#1
Heart 
Kolay lahmacun nasıl yapılır?

Açılan hamurun içine kıyma, maydonoz, soğan gibi malzemelerin konulmasıyla elde edilen lahmacun, Türk toplumunda seve seve tüketilen lezzetlerdendir. Pişirildikten sonra mevsimine göre üstüne konulan malzemeler lahmacunu daha lezzetli hale getirir. Dışarıda başkasının yaptığını yemek istemeyen, daha sağlıklı besinler yemek isteyen bireyler için evde kolay lahmacun yapmak mümkündür.
Lahmacunun iç malzemeleri
300 gram kıyma
2 adet domates
Pul biber, karabiber, tuz, kimyon gibi baharatlar
Yarım demet maydonoz
2 adet orta büyüklükte soğan
Lahmacun için gerekli malzemeler 
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
2 su bardağı tam buğday unu (Evde tam buğday unu yoksa 5 su bardağı un da kullanılabilmektedir)
2-3 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı toz şeker
3 su bardağı buğday un
2 çay kaşığı instant maya
Lahmacunun yapılışı
Parçalara ayrılan hamur unlanmış tezgahta bir merdane kullanılarak açılır. Servis tabağı büyüklüğünde açılan hamurun lavaş kalınlığında olması yeterlidir. Açılan hamurların üstüne hızlı biçimde hazırlanan içi koymak önemlidir. Lahmacunun kuru olmaması için konulan için az olmaması gerekmektedir.
İç malzeme hazırlanmaya başlanmadan önce fırın ve kullanılacak tepsi 250 derecede ısıtılır.
Fırın ısınırken domates ve soğanlar rondodan geçirilir. Elde edilen sosun içine kıyma, kıyılmış maydonoz ve baharatlar eklenmektedir.
 
Hazırlanan hamurun üstü kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Daha sonrasında mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır.
Hazırlanan lahmacunlar her tepsiye birer lahmacun olabilecek biçimde fırına atılır. Bir lahmacunun averaj on dakika pişmesi yeterlidir.
Lahmacun yapmaya önce hamuru hazırlanarak başlanır. Bunu için derin bir kabın içine instant maya, ılık süt, toz şeker ve tuz eklenmektedir. Kaba konulan malzemeler hafifçe karıştırılır ve 4-5 dakika kadar beklenir. Sonrasında 1 su bardağı buğday unu, 1 su bardağı tam buğday unu olacak biçimde unlar eklenir. Hamur kulak memesi kıvamına gelene değin yoğrulur.
Fırından çıkan lahmacunların üstüne isteğe göre mevsim yeşillikleri ve limon eklenebilir.
Ara
Cevapla


Bu Konudaki Yorumlar
Kolay lahmacun nasıl yapılır? - Yazar: Mucize'm - 03-15-2025, 01:48 PM

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping